Nedžad Boškailo

nedzad foto

Tursticka agencija Kula-Turist DOO osnovana je 2009 godine sa sjedistem u Pocitelju i Mostaru. Tokom ovih godina ostvarila je saradnju sa domacim i inostranim partnerima, i orijentisana je na klijentelu iz Evrope i SAD.

Do sada smo radili na razlicitim projektima ulagajuci vlastita srestva radi izradnje bolje ponude turizma u BiH. Jedan od projekata je osposobljavanje smjestajnog kapaciteta u umjetnickoj koloniji u Pocitelju. Zadnji projekat na kojem ucestujemo je «Cirina biciklisticka ruta» u saradnji sa EU i opstinama Capljina, Stolac i Ravno. Ova biciklisticka ruta moze u buducnosti da postane jedna od najatraktivnijh biciklistickih ruta u regionu. Cilj Kule-Turist jeste da sa nevladinim udruzenjim Pocitelja koja ukljucuje vecinu gradjana Pocitelja, Fakultet Dzemal Bijedic smijer turizma i akademskim umjetnikom Safet Zec pokusamo pokrenuti interes turizma u Pocitelju kroz popravku infrastrukture starog grada Pocitelja. Pocitelj trenutno ima oko 100 000 posjetioca i ako nema rijesenu infrastrukturu.

Kroz ovaj plan ce se takodjer omoguciti nova radna mjesta, veci smjestajni kapaciteti i nove ponude za goste unutar starog grada. Sa poboljsanjem smjestajnog kapaciteta mogli bi racunati na goste koji ce se zadrzati duze u Bosni i Hercegovini.

Pocitelj je u blizini Splita i Dubronvika koji donosi Kuli-Turist mogucnost organizovanja transfera i turstickih izleta. Agencija ima u planu obnoviti vozni park radi sigurnijeg i kvalitetnijeg prevoza gostiju.

Trenutna adresa agencije je Pocitelj.